Praktische informatie

Wij werken met een doorlopende wachtlijst over de jaren heen. Je kan hier gratis op inschrijven door het reservatieformulier onderaan ingevuld terug te sturen. Laat ons gewoon iets weten als je al een pup gevonden hebt, zodat we plaats kunnen vrijmaken op ons lijst.

De rest hangt van de natuur af.

 

Pups worden enkel door ons toegewezen als wij een goed gevoel hebben bij de nieuwe baasjes en overtuigd zijn dat het een gouden mandje zal krijgen. Zolang de pup hier is behouden wij het recht om de reservering te annuleren. Dit kan gebeuren door gezondheidsredenen (ziek, doof, ...) of omdat wij om eender welke reden u geen pup meer wensen toe te kennen.

 

Daar wij héél graag zouden hebben dat al onze puppies een levenslang gouden mandje zouden krijgen, stellen onze pups bij de verkoop enkele voorwaarden.

Verlanglijstje van onze pups:

 • Ons nieuwe baasjes zijn lief en vriendelijk en gebruiken nooit geweld
 • Wij willen ook graag naar de puppy-klas gaan om de basisvaardigheden te leren
 • Wij zouden graag een tuin met voldoende ruimte hebben om in te ravotten
 • Een kamer of bench binnen. Zeker niet geschikt om in een kennel buiten te laten slapen. Dan wordt er geen pup toegewezen!
 • Gezonde voeding zonder kleurstoffen en altijd water

 

De aankoop van een puppy vraagt tijd en aandacht! Het is een nieuw gezinslid!

Het is geen brood dat je koopt bij  de bakker. Wij hebben geen pups op stock. Koop geen hond voor de kinderen, maar voor u en gans het gezin! Bespreek dit samen!

De aanschaf van een pup is een reis, een groeiproces dat verloopt in verschillende fases. (geen impuls aankoop)

 • Eerst denk je "ik zou wel een hond willen"
 • Dan op zoek naar het ras dat het best bij u en uw gezinssituatie past.
 • Dan informeren, leren en kennismaken met het gekozen ras (wil ik een teefje of een reu en waarom?)
 • Hier krijg je dan een formulier (onderaan de pagina) dat je mag invullen met een aantal vragen. Zoals: Wil u een reu of een teef? Wil u heel actieve of eerder een rustige pup? Wat wil u doen met de pup? Kweken? Gezinshond? Gehoorzaamheidstraining?  Is het uw eerste hond of heeft u al veel ervaring? Op deze basis wijzen wij een pup toe. Daar wij 8 weken lang met de pups leven en werken weten we het best welke pup bij wie hoort. Het zou te gek zijn dat een ouder koppel de meest actieve pup krijgt om rustig mee te wandelen en iemand die aan flyball en agility wil doen met zijn hond de rustigste pup mee krijgt. Op deze manier proberen wij in de mate van het mogelijke de beste match te zoeken. Vergeet alle fabeltjes dat je moet proberen als eerste te mogen kiezen aan de hand van een aantal testjes. Je kan onmogelijk op een paar minuten tijdens een momentopname de beste pup voor u uitkiezen. 
 • Dan op een wachtlijst gaan staan als we een nestje verwachten.
 • Uitkijken naar de geboorte en hopen dat er een puppy voor u bij zit (als u een teefje wil en er zijn 6 reutjes dan heb je pech)
 • Eens de pups geboren en 1 week oud zijn weet je of je bij de gelukkigen bent!
 • Dan kan u bij ons uitgebreid het groeiproces volgen aan de hand van foto's en filmpjes maten en gewichten die, zowel op site als op een WhatsApp groep van het nestje, worden gedeeld. Zodat alle nieuwe baasjes hier hun pup kunnen volgen.
 • Dan volgt het eerste pup bezoek en mogen de pups na 8 weken naar hun nieuwe baasjes en begint vanaf dag 1 de opvoeding van je Zwitserse Witte Herder

 

Als de puppies acht weken zijn mogen ze naar hun nieuwe thuis. We hebben dan:

 • Een Stamboom Sint-Hubertus
 • Een Europees paspoort met de vermelding van de eerste inenting
 • We zijn gechipt
 • We zijn gevaccineerd en ontwormd
 • We hebben al een bench training gehad
 • We zijn al goed gesocialiseerd en opgevoed door de beide ouders.
 • We krijgen een nestdoekje mee met de vertrouwde geur van ons nestje.
 • Het voer dat uw pup hier kreeg
 • Alle informatie over de voeding, opvoeding en verzorging van uw Witte Zwitserse Herder
 • Een koopcontract (voorbeeld onderaaan de pagina) met betaalbewijs waarin de regels waar wij ons als fokker en u als koper zich moet aan houden.

De naamgeving pups volgens de regels van KMSH

In België beginnen de officiële Sint Hubertus stamboomnamen ieder jaar met een andere beginletter bepaald door KMSH = Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus. De volledige naam (met kennelnaam!) mag 29 karakters zijn = alle karakters samengeteld (ook spaties) mogen max. 29 karakters lang zijn. Daar onze kennelnaam ‘VAN HET SVENHOF’ 15 karakters telt blijven er 29 – 15 = 14 karakter min 1 spatie vóór de kennelnaam dus 13 karakters ter beschikking!
In 2024 is de beginletter “X”. De lijst van mogelijke namen en de vrijheid van combineren is dus bijna oneindig groot. Je dient in principe enkel met de beginletter van het jaar rekening te houden en niet langer dan 13 karakters (hier telt een spatie of andere tekens vb ' ook voor één karakter).

Jullie mogen dus de stamboomnaam zelf kiezen rekening houdend met de regels opgelegd door Sint Hubert (KMSH).

Dus ook duo namen zijn mogelijk VB “Xi Max VAN HET SVENHOF” = 21 karakters

Wat moet dat kosten zo een Pup?

Op heel wat sites doet men geheimzinnig over de prijs? Waarom? Het is wat het is en het is zeker geen geheim!

Dus zal 'k het ne keer zeggen wat da moet kosten:

Een pup kost bij ons 1600 Euro. Van zodra de pups geboren zijn en het is zeker dat er 1 bij zit voor u dan vragen we een voorschot van 500 Euro. Bij afhaling wordt dan een afrekening gevraagd van 1100 Euro.

Hou er rekening mee dat een hond al snel gemiddeld 100 euro per maand kost. (voeding, dierenarts, dental bones, ...) en dan mag er niets fout gaan. Een klein ongelukje  waarvoor een operatie en/of medicatie nodig is doen de kosten al snel oplopen.

 

Mocht U in de toekomst om eender welke reden dan ook niet meer in staat bent om voor uw hond te zorgen (niemand heeft een glazen bol, er kan van alles gebeuren in het leven). Dan belt u mij op en mag u uw hond terugbrengen zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing. Wij willen vermijden dat er ooit een pup van het Svenhof op koopsite's of in een dierenasiel terecht komt!

 

Als u ook enthousiast geworden bent en eens kennis wil maken met het ras bent u op afspraak altijd welkom. Wij zullen er u met heel veel plezier alles over vertellen. Dit alles natuurlijk zonder enige aankoopverplichting. Geduld is een mooie deugd. Neem uw tijd en wie weet wordt u dan de trotse eigenaar van één van onze pups. 100% zeker dat u vanaf het eerste moment uw hart verliest aan deze unieke top hond!

Wij verkopen geen pups over de grens omdat deze volgens de europese regelgeving  pas op 15 weken over de grens mogen en op deze manier niet meer gesocialiseerd kunnen worden bij de nieuwe eigenaars.

'S avonds en in het weekend blijft het altijd mogelijk om kennis te maken met onze witjes om zo het ras beter te leren kennen.

 

Reservatieformulier Zwitserse Witte Herder Pup Van Het Svenhof
Word – 12,4 KB 2420 downloads
Verkoopovereenkomst Zwitserse Witte Herder van het Svenhof
Word – 18,6 KB 391 downloads